evden eve nakliyat, araç kiralama

Hava Kurutucularında DURAVIS Solenoid Valfler

Hava Kurutucularında DURAVIS Solenoid Valfler

Basic RGB

 

Hava kurutucuları, tipik olarak basınçlı hava tesisatlarındaki yoğuşmayı gidermek için kullanılır. Kompresörler tarafından üretilen basınçlı hava, kullanıldığı ekipmana önemli hasar verebilecek ve yoğuşabilecek büyük miktarda buhar içerir.  Yaygın olarak uygulamalarda suyun yaklaşık % 70′ i son soğutucu tarafından giderilirken, geri kalan %30 için bir hava kurutucu etkili olur. Aşağıdaki diyagram, hava filtrasyonu ve hazırlama için endüstriyel sistemde tipik bir hava kurutucusunun kurulumunu göstermektedir: (1) Hava Kompresörü; (2) Soğutucu; (3) Seperatör; (4) Tank; (5) Bypas Valfi; (6) Kurutucu.

 

kurutucu3

 

 

Solenoid Valf Uygulaması
Havadan havaya ısı eşanjöründe, sisteme giren basınçlı hava, bir evaporatör gelen kurutulmuş basınçlı hava ile önceden soğutulur; sonra evaporatöre girer ve burada buharlaşan frigorifik ortam (freon) ileyoğuşma noktasına soğutulur. Soğutma işlemi sırasında üretilen kondens suyu ayrılır ve boşaltılır; sistemden ayrılmadan önce, sıkıştırılmış hava yukarıda bahsedilen havadan-havaya eşanjöriçerisinde ısıtılır. Soğutma devresi, sıkıştırılmış havayı yoğuşma noktasına (2 – 3° C) soğutmak için gereken enerjiyi üretir. Soğutma sistemi tarafından üretilen soğuk hava, “sıcak gaz “lı by-pass vanası sayesinde basınçlı havanın sıcaklık ve debi değişimlerine göre ayarlanır. Buradaki vana, evoparatördeki sıcaklığın düşmesine ve dolayısıyla yoğuşmanın donmasına engel olur. Tanktaki yoğunlaşma seviyesi, kontrol paneline bağlı bir seviye sensörü tarafından kontrol edilir. Kontrol paneli, üretilen kondens suyu tahliye etmek için solenoid valfe enerji gönderir ve boşaltımı sağlar. Bu sayede pahalı hava kayıplarından kaçınılır. Bir uyarı ışığı, egzoz sistemindeki sorunları bildirmek için sistemde yer alabilir.

 

kurutucu2

 

Önerilen Solenoid Valf

 

DURAVIS ESV 500-01-025 serisi; normalde kapalı, 1/4″, 2 Yollu, 2,5mm orifis, 0-16 bar, VITON contalı solenoid valf kullanılmıştır. Bobin olarak; 220, 110, 48, 24, 12 volt / AC veya DC seçenekleriyle uygulanabilir.

 

Tavsiye edilen bu selenoid valf, basınçlı hava (0-12 Bar) ile kullanım için uygun olan küçük boyutları ve yüksek performansı bir araya getirir. ESV 500-01-025, direk çekmeli bir valf olmasına rağmen, oldukça küçük bir orifisi (2,5 mm) olduğundan, yoğuşmanın valfi tıkamasını önlemek için svalf öncesine bir filtre takılmalıdır.

 

Önemli: DURAVIS ECT 10 serisi timer (zamanlayıcı) ile çalıştırılan solenoid vana kullanımı, sıfır kayıp zamanlı elektronik boşaltma sağlayan pahalı sistemlere karşı ekonomik bir seçimdir. 0,5-10 saniye veya 0,5-45 dakika aralığında ayarlama imkanı sağlar.

 

 

Yorumla

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beylikdüzü escort,